Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid er rapporterne gældende?

Energimærker er gældende i 7-10 år.
Tilstandsrapporter er gældende i 6 måneder.
El-installtionsrapporter er gældende i 12 måneder.

⇧ Gå til toppen
Hvornår er rapporterne klar?

Rapporterne vil være indberrettet og dig i hænde senest 7 arbejdsdage fra besigtigelsesdagen.

⇧ Gå til toppen
Hvad er lovpligtigt?

I forbindelse med et hussalg er det lovpligtigt at der foreligger et gyldigt energimærke. Det er også et krav at der foreligger et gyldigt energimærke inden man sætter boligen til salg.

Tilstandsrapport og El-installationsrapport er ikke lovpligtige. De begrænser sælgers ansvar for fremtidige fejl og mangler, og er nødvendige for at få tilbud på ejerskifteforsikring.

⇧ Gå til toppen
Kan man få lavet energimærket, og efterfølgende vente med at få lavet tilstandsrapport og eleftersyn?

Ja, det kan man. Dog vil prisen stige med 2.150,00 kr. inkl. moms, idet konsulenten skal ud og besigtige boligen 2 gange.

⇧ Gå til toppen
Hvad koster en fornyelse af tilstandsrapporten?

Har du ikke fået solgt huset inden tilstandsrapporten udløber skal der laves en ny. I den forbindelse er der 2 muligheder hos Energihuset Danmark.

1. Har man købt en pakkeløsning med tilstandsrapport i, og man henvender sig når den er udløbet vil en fornyelse af tilstandsrapporten koste 3.699,00 kr. inkl. moms.

2. Man kan også vælge at betale 1.050,00 kr. inkl. moms ved bestilling af pakkeløsningen. Dermed har man en form for forsikring, der gør at man ikke skal betale yderligere ved første fornyelse af tilstandsrapporten. Man skal dog betale et gebyr på 403 kr. til staten for indberetning af tilstandsrapporten. Det er et krav ved denne løsning, at man gør brug af fornyelsen inden udløb af den første rapport.

⇧ Gå til toppen
Hvad koster det at få lavet rapporter?

Du kan se alle vores priser på prislisten.

På vores pakkeløsninger har vi prisgaranti - Læs mere her.

⇧ Gå til toppen
Kan man få et overblik over skader og mangler inden indberetning af tilstandsrapporten?

Ja, det kan man. Inden man bestiller en decideret tilstandsrapport, kan man få en konsulent ud, der udfører en kladde til en tilstandsrapport. Denne rapport vil ikke blive indberettet, og man kan bruge den til at udbedre evt. skader og mangler inden man bestiller den endelige tilstandsrapport.

Denne løsning koster 2.000,00 kr. inkl. moms.

Man kan kun købe denne ydelse i forbindelse med køb af en tilstandsrapport, eller en pakkeløsning indeholdende en tilstandsrapport.

⇧ Gå til toppen
Er der forskel på kvaliteten af konsulenterne?

Nej. Alle vores konsulenter er uddannet til at lave rapporterne, og er i den forbindelse underlagt en række krav med hensyn til bl.a uddannelse, erfaring og forsikring.

⇧ Gå til toppen
Tilstandsrapport, Energimærke og Eleftersyn

Statsministeren maner til, at vi alle udviser god omtanke, for Danmark må ikke gå i stå.

I Energihuset Danmark har vi løbende indarbejdet sundhedsstyrelsens anbefalinger i vores processer og følger udviklingen time for time.
Som kunde vil du derfor opleve normal drift og leveringstider ved bestilling.

En af de vigtige forholdsregler i sundhedsstyrelsens retningslinjer er, at du ikke kommer unødvendigt tæt på folk, hvis hverdag og færden du ikke kender.

Derfor skal du som noget nyt være opmærksom på:

Vi sørger selv for ekstraordinær rengøring af hænder og værktøj.