Skip to the content

Fornyelse af tilstandsrapport

Er du ved at sælge din bolig, eller går du måske og leger med tanken om at gøre det indenfor nærmeste fremtid? Uanset om det er et hus, et sommerhus, en ejerlejlighed eller måske en landejendom, du skal have solgt, så vil du nok før eller siden spørge dig selv, hvilke regler der gælder for tilstandsrapporter.

Hvor længe gælder de, hvordan man fornyer dem og hvad koster de egentlig? Derfor har vi i denne artikel samlet og besvaret fem ofte stillede spørgsmål om fornyelse af tilstandsrapporter, så du på kort tid kan blive klogere på emnet og få svar på alle dine tvivlsspørgsmål.

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail

Hvornår er en tilstandsrapport gyldig?

En tilstandsrapports gyldighed starter på den præcise dato, hvor den beskikkede byggesagkyndige, der har gennemgået boligen, indberetter tilstandsrapporten. Dette skal ske senest to uger (14 dage) efter gennemgangen af boligen, da køber skal have modtaget tilstandsrapporten, før de underskriver købsaftalen. Det er altså denne dato, man skal være opmærksom på, når der skal holdes skarpt øje med, hvornår en tilstandsrapport udløber, og derefter skal fornyes.

Tilstandsrapport pakkeløsning til 8.848 kr.

Står du og skal sælge din bolig og ønsker du at gøre brug af ordningen, kan vi hjælpe dig i Energihuset Danmark. Alle vores fagfolk har nemlig den rette beskikkelse og autorisation til at udføre både en gyldig tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Hos Energihuset Danmark kan du altså få en alt-i-én pakke, og så tilmed til en af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder nemlig prismatch. Derudover er vi en landsdækkende virksomhed, og hjælper dig med dit boligsalg, ligegyldigt hvor i landet du bor. Kontakt Energihuset og få et tilbud på en alt-i-én pakke i dag

Hvor længe gælder en tilstandsrapport?

Hvor ofte skal der laves tilstandsrapport, hvor gammel må den være, og hvornår skal den fornyes? Det er blot tre ud af mange spørgsmål, der alle omhandler samme populære emne:

Det korte svar er, at en tilstandsrapport gælder i seks måneder. Når de seks måneder er gået, vil tilstandsrapporten ikke længere være gyldig. I situationer hvor diverse ting i salgsprocessen får et boligsalg til at trække ud, kan sælger altså være nødt til at købe sig til en fornyelse af tilstandsrapporten undervejs i forløbet, så gyldigheden holdes intakt indtil boligsalget er gennemført.

"Ingen ejerskifteforsikring uden en tilstandsrapport"

Hvordan forlænger man en tilstandsrapport?

Har du ikke fået solgt din bolig indenfor den ønskede tidsramme, eller har du måske været ude i for god tid med din boligs tilstandsrapport? Hvis din nuværende tilstandsrapport ikke er udløbet endnu, og derfor stadig er gyldig, så kan du forholdsvist nemt få den forlænget. Man forlænger en tilstandsrapport ved at kontakte den byggesagkyndige, der har udarbejdet den nuværende rapport.

Er din nuværende tilstandsrapport udløbet, skal du ud og have lavet en helt ny tilstandsrapport. Dette er en dyrere og mere omfattende process end blot at få en gyldig tilstandsrapport fornyet. Sørg derfor for, at du altid har styr på, om din tilstandsrapport er gyldig, samt hvornår den udløber.

Rådgivning ved fornyelse af tilstandsrapport

Kalender med udløbsdato for tilstandsrapport

Hvad koster fornyelse af en tilstandsrapport?

Prisen på fornyelse af en tilstandsrapport afhænger af det firma eller den byggesagkyndige, du har benyttet til udarbejdelsen af din nuværende tilstandsrapport, da det også er dem, der kan fornye den. Prisen på en fornyelse vil dog typisk ligge på et par tusinde kroner, og den vil altid være lavere end prisen på en helt ny tilstandsrapport - så længe fornyelsen sker inden rapportens udløbsdato. Der er altså flere tusinde kroner at spare, ved at få fornyet en tilstandsrapport, mens den stadig er gyldig.

Hos Energihuset Danmark kan man vælge at betale et beløb på 1.050,00 kr. ved bestilling af vores pakkeløsning (tilstandsrapport + elrapport). Vælger man at gøre dette, så vil man få en form for forsikring, der sørger for, at man ikke skal betale mere ved første fornyelse af tilstandsrapporten. Første fornyelse vil altså være med i den pris, der betales ved køb af pakkeløsningen. Det er et krav, at man gør brug af fornyelsen inden den første rapport udløber. Du kan læse meget mere om tilstandsrapporter og Energihuset Danmarks services på vores hjemmeside.

Få mere at vide:

Ring 8230 3222

Hvorfor gælder en tilstandsrapport kun seks måneder?

En tilstandsrapport er som nævnt gyldig i seks måneder, hvorefter den skal fornyes af en byggesagkyndig. Årsagen til at en tilstandsrapport kun varer i seks måneder er, at der indenfor denne tidsperiode kan være sket ændringer i en given boligs tilstand, hvorfor dens “gamle” tilstandsrapport ikke længere vil være retvisende.

En boligs tilstand kan i løbet af få måneder ændre sig i både negative og positive retninger. Der er måske opstået nye uforudsigelige skader som ødelagte eller utætte vandrør, et beskadiget klimaanlæg eller måske er der kommet skimmelsvamp i væggene. Det kan på den anden side også være, at der er blevet lavet forbedringer i boligen, så som en opgradering af køkkenet og dets inventar, et nyrenoveret badeværelse eller et nyt ventilationssystem i boligen.

Energihuset Danmark - første skridt mod ejerskifteforsikringen

Ifølge reglerne i huseftersynsordningen skal du få udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport for at kunne indhente tilbud på ejerskifteforsikring. Samtidig er energimærkning en lovpligtig del af hussalg. Vores konsulenter i Energihuset Danmark er både beskikkede bygningssagkyndige og energikonsulenter, så vi kan klare tilstandsrapport, energimærkning og eleftersyn på kun to besøg. For at gøre processen overskuelig tilbyder vi samtidig månedlig finansiering af dine rapporter, så betalingen deles op i mindre bidder. Kontakt os allerede i dag, så du kan komme videre med dit hussalg.

ENERGIHUSET DANMARK

Tørringvej 7, 2. th.

2610 Rødovre

Tel. 82 30 32 22

CVR: 33510934

 

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail