Skip to the content

Tilstandsrapport til dødsbo fra kr. 8.848,-

  • Landsdækkende service
  • Prisgaranti på rapporterne
  • Hurtig ekspedition og levering
  • Vi kontakter dig inden for 24 timer efter din henvendelse

Det er en rigtig god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport, når fast ejendom fra et dødsbo skal sælges. I mange dødsboer udgør den faste ejendom afdødes største værdi. Der eksisterer desuden en salgsfrist på 12 måneder for et dødsbo. En tilstandsrapport er en oplagt måde at lette salget af et dødsbo på.

Kontakt Energihuset Danmark på 82 30 32 22 i dag og bliv klar til at sælge din bolig.

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail

Sådan er forløbet


KONSULENT-
BESØG

Konsulenten kommer ud og besigtiger ejendommen over 1½-2 timer.

RAPPORTENE
MODTAGES

Rapporterne leveres maksimalt 6 arbejdsdage efter gennemgangen.

FAKTURA MODTAGES

Faktura fremsendes oftest et par dage efter modtagelsen af rapporterne.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Ring 8230 3222 eller send formularen

Pakken indeholder

Tilstandsrapport

Energimærke

Eleftersyn

Tilbud på ejerskifteforsikring

Vi garanterer

Hurtig levering

Landsdækkende service

Prisgaranti

Altid gratis hotline 82303222

Ansvarsfraskrivelse gennem tilstandsrapport

Arvinger lægger som regel stor vægt på at sælge deres slægtninges bolig uden ansvar for de fejl og mangler, der måtte dukke op senere hen. Du er måske stødt på udtrykket: “Man køber dødsboer som beset”. Så enkelt er det desværre langt fra altid ved et dødsbo. Der er nemlig mange ting at forholde sig til ved dødsfald omkring testamente, arveafgift og mulig gældssanering.

Det er blandt andet en stor udfordring, at der ikke altid er juridisk klarhed på området, og at afgørelser derfor ofte er baseret på et skøn. Af den grund er en tilstandsrapport ved et dødsbo en oplagt måde at helgardere sig på.

 

Sådan får du en tilstandsrapport ved et dødsbo

En tilstandsrapport udarbejdes på samme måde ved et dødsbo som ved andre boliger: En bygningssagkyndig vil udarbejde en detaljeret gennemgang af boligen, hvor køber og sælger kan blive gjort opmærksom på fejl og mangler ved huset. Således vil du med en tilstandsrapport som sælger have dit på det rene ved overgivelsen af dødsboet og samtidig øge salgsmulighederne for dødsboet.

Mulighederne for at forsikre dig igennem et forsikringsselskab mod fremtidige ubehageligheder bliver også kraftigt forøgede. Køber du en alt-i-en pakke hos Energihuset Danmark, sikrer vi, at du får både tilstandsrapport, energimærke og eleftersyn hurtigt og til en meget billig pris.

Bestil tilstandsrapport til dødsbo

Vi tilbyder, alt du skal bruge til at sælge dødsboet: tilstandsrapport, energimærke og elinstallationsrapporten i en samlet pakke fra 8.848 kr. Med i prisen får du også et tilbud på ejerskifteforsikring, som du kan forelægge sælger. Energihuset Danmark tilbyder landdækkende service, prisgaranti på pakkeløsninger og professionel behandling. Kontakt os i dag, så er du hurtigt og nemt i gang med at sælge boligen.

Få mere at vide:

Ring 8230 3222

Hvad er privat skifte af dødsbo?

Et dødsbo er en opgørelse af den afdøde slægtnings samlede formue, værdier og ejendele fratrukket gælden. Indgår der fast ejendom i form af villa, ejerlejlighed og måske et sommerhus i dødsboet, udgør det ofte en stor værdi.

Hvis dødsboet ser ud til ende med et økonomisk overskud, kan arvingerne sælge boligen i dødsboet under det, der kaldes privat skifte af skifteretten. Her vil du som arving drage stor nytte af at få udarbejdet en tilstandsrapport på boligen, da det giver købere mulighed for at tegne ejerskifteforsikring - en forsikring, der for mere end halvdelen af købere er et vilkår for en bolighandel.

 

Ejerskifteforsikring ved salg af dødsbo

Dine salgsmuligheder forbedres med en tilstandsrapport, fordi du med den i hånden giver købere mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring. Derfor slår du to fluer med et smæk: arvingerne til dødsboet frigør sig fra ansvar samtidig med at ejendommen vil møde interesse fra en større gruppe af potentielle købere.

Det kan ganske enkelt ikke betale sig at spare tilstandsrapporten væk, da et ellers afsluttet dødsbo kan blive genåbnet og stillet ansvarlig for skader, der ikke var synlige ved overtagelse.

"Ingen ejerskifteforsikring uden en tilstandsrapport"

Tilbud på tilstandsrapport ved dødsbo

I Energihuset Danmark kan du få ordnet det hele i kun to besøg, da vores konsulenter er både beskikkede bygningssagkyndige og energikonsulenter. Du får i vores alt-i-en pakke også energimærkning og tilbud på ejerskifteforsikring med i købet. Hvis du ikke er interesseret i betale hele beløbet på én gang, kan betalingen deles op i mindre bidder med vores tilbud om finansiering af tilstandsrapporten.

Sæt til salg nu - og få dine rapporter finansieret

Når huset skal sælges, ved vi, at det nogle gange kan være svært at få plads til omkostningerne til Energimærke, Tilstands- og el-rapport i den daglige økonomi. For at gøre det nemmere at komme i gang med salget, har vi etableret en løsning så du nu kan få dine rapporter finansieret.

Derfor skal boligen sælges inden 12 måneder

En tilstandsrapport har gyldighed i et halvt år. Hvis boligens liggetid overstiger det halve år, bliver det nødvendigt at få udarbejdet en ny. Det er samtidig en lovbefæstet regel, at ejendommen i dødsboet skal være solgt inden 12 måneder efter dødsfaldet. Bliver den ikke solgt inden da, overgår den til bobestyrerbehandling, hvor fristen for salget forlænges med yderligere 12 måneder. Her skal dødsboet betale salær til en bobestyrer og forvente, at boligen bliver udbudt til en lavere salgspris.

Inden man vælger privat skifte af dødsbo, bør man derfor tage en snak med et par ejendomsmæglere og få deres vurdering af ejendommens muligheder og begrænsninger. Valg af bobestyrerskifte kan dog også være et testamenteret ønske og en ellers fornuftig beslutning, hvis boet er forgældet, og arvingerne er uenige om fordeling af værdierne. I dette tilfælde betaler man den professionelle bobestyrer for at gøre boet op og få det hele afsluttet.


Nogle ældre får selv udarbejdet en tilstandsrapport

Flere ældre vælger selv at få udarbejdet tilstandsrapporter på deres ejendomme, så en del af det praktiske arbejde er klaret. De ønsker ikke at efterlade overvejelserne på de efterladtes skuldre, og det er i øvrigt dem, der kender deres bolig bedst. Det kan sammenlignes med at få styr på detaljerne i testamentet, og det giver mange ældre en ro i maven.

 


Tilstandsrapport ved uskiftet bo

Der kan også være tale om uskiftet bo, som altså ikke er det samme som et dødsbo. Ved et uskiftet bo efterlader en afdød sin ægtefælle med ansvaret for gæld, værdier og det eventuelle salg af boligen. Skal ægtefællen flytte til en mindre bolig, vil en tilstandsrapport, eleftersyn og energimærkning være en praktisk foranstaltning, der letter processen. Det er i hvert fald helt normalt at få udarbejdet tilstandsrapporter på forskud.

Ekspreslevering af tilstandsrapport

Har du brug for rapporterne ekstra hurtigt? Energihuset Danmark tilbyder ekspreslevering, hvor du modtager rapporterne indenfor 6 hverdage efter første kontakt. Ved ekspreslevering opkræves et ekstra beløb på 995 kr.

Sådan ser tilstandsrapporten ud ved dødsbo

Når du skal have lavet en tilstandsrapport til dødsbo, har du brug for en professionel bygningssagkyndig. Bestiller du dine rapporter i Energihuset Danmark, kommer vi ud og gennemgår dødsboet for eventuelle fejl og mangler.

Energimærkningen, der er lovpligtig ved hussalg, får du udarbejdet under samme besøg. En autoriseret elinstallatør kommer efterfølgende og foretager eleftersynet. Når tilstandsrapporten er udarbejdet, opnår boligen en anmærkning, der fortæller om ejendommes tilstand. Anmærkningerne er opdelt i følgende karaktersystem:

  • GRÅ - Mindre alvorlige skader i boligen, der ikke påvirker bygningens funktion.
  • GUL - Alvorlige skader, der kan medfører svigt i bygningens funktion inden for kort tid.
  • RØD - Meget alvorlige og kritiske skader. Flere dele af ejendommens bygning er ramt.
  • ? - Mulige skader, der bør undersøges nærmere. Der har været tvivl, men det kan være kritisk eller alvorlig skade. Købes ejendommen uden nærmere undersøgelse bærer køber risikoen.

 

Bestil din tilstandsrapport til dødsbo hos Energihuset Danmark

Hvad end du står som arving til et dødsbo og skal bestyre salget af en ejendom, eller du ønsker at være på forkant med fremtiden, så kan du nemt og overskueligt få ordnet det med vores alt-i-én-pakke. Her får du udarbejdet tilstandsrapport, el-rapport og energimærke fra kr. 8.848,- af en erfaren bygningssagkyndig og elektriker. Hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål så ring på 82 30 32 22 eller skriv i vores kontaktformular.

FAQ om tilstandsrapport til dødsbo

 

Tilstandsrapporten oplyser køber om husets fejl og mangler. Det kan lette salget og er nødvendig, når der skal tegnes ejerskifteforsikring.

Arving/dødsboet betaler halvdelen af præmiesummen på den ejerskifteforsikring, der er blevet præsenteret for køber.

Salg af dødsbo giver ikke pr. automatik total ansvarsfraskrivelse. Her er tilstandsrapport og tilbud på ejerskifteforsikring nødvendig.

Nej, men den er obligatorisk, hvis køber skal tegne ejerskifteforsikring.

Den koster det samme som normalt. Energihuset Danmark sælger tilstandsrapport, el-rapport og energimærke fra kr. 8.848,-.

 

 

 

Prisgaranti på tilstandsrapport til dødsbo

Energihuset Danmark yder som de eneste prisgaranti på pakkeløsninger med energimærker, tilstandsrapporter og el-installationsrapporter til dødsboer.

En pakkeløsning til dødsbo indeholder minimum to ud af de tre nævnte produkter sammensat til én pris. Ring til os og hør mere 82303222.

 

Klar til Danmarks billigste rapporter?

Ring 8230 3222

Vi dækker hele Danmark

Energihuset Danmark har rødder og kontor i Rødovre, hvor der sidder administrativt personale klar til at betjene vores kunder i hele landet. Samtidig har vi energikonsulenter og bygningssagkyndige, der kører ud fra vores kontor eller fra hjemmearbejdspladser i lokalområderne, så vi hurtigst muligt kan udføre alle opgaver.

Alt er systematiseret således at ordremodtagelsen altid betjenes af det samme administrative personale så energikonsulenterne og de bygningssagkyndige kan koncentrere sig om at udarbejde dine rapporter.

 

ENERGIHUSET DANMARK

Tørringvej 7, 2. th.

2610 Rødovre

Tel. 82 30 32 22

CVR: 33510934

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail