Skip to the content

Danmarks laveste pris på teknisk køberrådgivning kr. 1.995,-

Online køberrådgivning

Spar penge på kørsel og unødig tid – Få en bygningssagkyndig med online, når du er ude at se dit drømmehus.

Ring nu på 8230 3222 eller udfyld formularen til højre og få dag til dag levering.

 1. Du sender tilstandsrapport og andet relevant materiale.
 2. Du logger på vores vores link 5 min. før vi starter.
 3. Vi er med dig online under hele gennemgangen af huset.

Så kan det ikke blive nemmere!

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail

Derfor skal du have en tilstandsrapport på et sommerhus

 

Beskikket bygningssagkyndig udfører tilstandsrapport

Tilstandsrapport er et krav ved ejerskifteforsikring

Det er lettere og mere trygt at sælge et sommerhus med en tilstandsrapport i hånden. En tilstandsrapport er desuden en forudsætning for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring, og uden en ejerskifteforsikring kan du komme til at hæfte for skjulte fejl og mangler ved et solgt sommerhus eller en feriebolig i op til 10 år. Derfor er en ejerskifteforsikring højt på ønskelisten hos mange husejere ved handel af sommerhuse.


Energimærke og el-rapport ved salg af sommerhus

Det er ikke lovpligtigt, at et sommerhus, der sættes til salg, har et gyldigt energimærke. En el-rapport er ligeledes heller ikke et krav. Der er dog store fordele ved begge dele i forbindelse med et hussalg.

Først og fremmest er et energimærke og en el-rapport sammen med en autoriseret tilstandsrapport en forudsætning for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring. Chancerne for et gunstigt salg øges desuden markant, hvis et sommerhus har opnået et pænt energimærke, og der foreligger en el-rapport.

Energihuset Danmark tilbyder en tre-i-én-pakke, som omfatter både et energimærke, en el-rapport og en tilstandsrapport på sommerhuset. Denne pakke koster hos os kun kr. 8.848,-.

Kvinde sidder foran sommerhus

Energimærke på sommerhus

Energimærkning af sommerhus

Ligesom med tilstandsrapporten er det ikke et lovkrav, at et sommerhus skal have et energimærke. Det kan dog være en stor fordel med et energimærke til et sommerhus.

Hvis den energimæssige tilstand på huset generelt er god, så kan et godt energimærke bidrage til at et hurtigere og bedre salg. Hvis du bestiller Energihuset Danmarks pakkeløsning med tilstandsrapport, el-rapport og energimærke, vil udgiften til energimærket blive kraftigt reduceret.


El-rapport til sommerhus

Hvis du ønsker en ejerskifteforsikring i forbindelse med salg af sommerhus, så er både et energimærke og en el-rapport et krav som supplement til tilstandsrapporten.

Det er ligesom med energimærket dog ikke et lovkrav for fritidshuse og sommerhuse, at der skal være udarbejdet en el-rapport i forbindelse med et salg. Også her vil man både som sælger og køber dog kunne drage fordel af tilstandsrapportens anbefalinger til forbedring af sommerhusets stand inden salget.

Undersøgelse af eltavle til elrapport

 

Et sommerhus er et sårbart hus

I 2017 frafaldt lovkravet om tilstandsrapport ved salg af sommerhuse og fritidshuse. Dette kan på den ene side betragtes som en besparelse, men på den anden side kan en tilstandsrapport vise sig at være et meget uheldigt fravalg, fordi sommerhuset ofte er et mere sårbart hus end en helårsbolig.

Et sommerhus ligger ofte midt ude i naturen. Det kan være lige ved skovkanten udsat for vejr og vind eller tæt på det salte, brusende hav. Mange sommerhuse står desuden uopvarmet hen i store dele af året. Sommerhuset kan også få uvelkomment besøg af mus, gnavere og andre skadedyr. Eller svamp og råd får lov til at brede sig under det begrænsede opsyn fra sommerhusejeren i løbet af året.

Sommerhus med tilstandsrapport

4 udsatte områder på et sommerhus

Energihuset Danmark har mange års erfaring med at levere tilstandsrapporter på sommerhuse. Her er nogle af de typiske skader, vi finder på sommerhuse, og som optræder hyppigere ved sommerhuse end i helårsboliger.

1. Frostskader - faren ved kolde sommerhuse

Mange sommerhusejere har oplevet at komme ud til deres fritidshus kun for at opdage, at vandrørene er sprunget. Er man heldig, skal der bare skiftes et par rør. I værste fald kan der være opstået en større vandskade under fundamentet, og den spotter man måske ikke, fordi vandet er sivet ned og forsvundet, når ejeren dukker op. Med årene kan de afledte effekter af sådan en skade komme til at figurere i tilstandsrapporten som råd, mug eller skimmelsvamp.

2. Tagskader giver alvorlige påtegninger i tilstandsrapporten

Sommerhustage er ofte dimensioneret mere spinkelt end helårsboliger. Måske består tagdækningen kun af for eksempel tagpap eller eternit. Hvis sommerhuset samtidig er omkranset af træer, kan der samle sig store mængder af gren- og plantemateriale på taget, og dette kan på sigt belaste taget. Og så pludselig har man vandskader eller utætheder ved taget. Den slags skader er gode at opfange i en tilstandsrapport. Det gør det nemlig muligt, at man kan udbedre skaderne inden salget.

3. Skadedyr - sommerhusets ubudne gæster

Et mennesketomt sommerhus tiltrækker dyr, herunder også deciderede skadedyr. Det kan være mus, der gnaver i el-installationerne, eller mår, der flytter ind på loftet og forårsager skade på isoleringen og tagbelægningen. Hvis disse skader ikke bliver opdaget i tide ved et huseftersyn og indført i en tilstandsrapport, så kan en tidligere husejer komme til at hæfte for disse skjulte fejl og mangler i op til 10 år.

4. Fugt og skimmel - den snigende fare ved nedlukning

Et nedlukket og koldt sommerhus kan nemt give grobund for skimmelsvamp og andre fugtskader. En del sommerhuse er samtidigt sparsomt isolerede, samtidig med at klimaskærmen ofte er tyndere end i en helårsbolig. Men et besøg fra en bygningssagkyndig og en energispecialist i forbindelse med et huseftersyn kan disse farer mod husets sundhed blive afdækket. Det muliggør, at sommerhusejeren kan agere på anbefalingerne i tilstandsrapporten i tide og inden et hussalg. Det vil nemlig altid på en uheldig måde springe i øjnene, hvis der står noget om skimmelsvamp, råd eller mug i en tilstandsrapport.

Sådan er forløbet

KONSULENT-
BESØG

Konsulenten kommer ud og besigtiger ejendommen over 1½-2 timer.

RAPPORTERNE
MODTAGES

Rapporterne leveres maksimalt 6 arbejdsdage efter gennemgangen.

FAKTURA MODTAGES

Faktura fremsendes oftest et par dage efter modtagelsen af rapporterne.

Pakken indeholder

 • Tilstandsrapport
 • Energimærke
 • El-eftersyn
 • Tilbud på ejerskifteforsikring

 Vi garanterer

 • Hurtig levering
 • Landsdækkende service
 • Prisgaranti
 • Altid gratis hotline 8230 3222

Ekspreslevering af tilstandsrapport

Har du brug for rapporterne ekstra hurtigt? Energihuset Danmark tilbyder ekspreslevering, hvor du modtager rapporterne indenfor 6 hverdage efter første kontakt. Ved ekspreslevering opkræves et ekstra beløb på kr. 995,-

Pris for tilstandsrapport på sommerhus

Energihuset Danmark har landets billigste priser på tilstandsrapporter på sommerhuse. Det mest gunstige tilbud er vores alt-i-én pakke. Her får du både tilstandsrapport, og el-rapport på sommerhuset for kun kr. 6.899,- inkl. moms og gebyrer. Dette er op til kr. 5.000,- kroner billigere end nogle af markedets andre leverandører.

Grunden til at vi kan holde prisen så lav er, at vi har et meget stort netværk af bygningssagkyndige rundt omkring i landet. Af den grund kan for eksempel kørselsudgifterne holdes på et minimum. Desuden har vi et meget effektivt bookingsystem, der sikrer, at vores bygningssagkyndige kan besigtige sommerhuset allerede få dage efter bookingen. Tilstands- og el-rapporten på dit sommerhus eller fritidshus vil blive udarbejdet og sendt til dig i løbet få arbejdsdage.

 


 

Prisgaranti på tilstands- og el-installationsrapport

Energihuset Danmark yder som de eneste ”prisgaranti på pakkeløsninger” med energimærker, tilstandsrapporter og el-installationsrapporter.

En pakkeløsning er således minimum to ud af de tre nævnte produkter sammensat til én pris. Ring til os og hør mere 8230 3222.

 

Sæt til salg nu - og få dine rapporter finansieret

Når huset skal sælges, ved vi, at det nogle gange kan være svært at få plads til omkostningerne til energimærke, tilstands- og el-rapport i den daglige økonomi. For at gøre det nemmere at komme i gang med salget, har vi etableret en løsning så du nu kan få dine rapporter finansieret.

Vi dækker hele Danmark

Energihuset Danmark har rødder og kontor i Rødovre, hvor der sidder administrativt personale klar til at betjene vores kunder i hele landet. Samtidig har vi energikonsulenter og bygningssagkyndige, der kører ud fra vores kontor eller fra hjemmearbejdspladser i lokalområderne, så vi hurtigst muligt kan udføre alle opgaver.

Alt er systematiseret således at ordremodtagelsen altid betjenes af det samme administrative personale så energikonsulenterne og de bygningssagkyndige kan koncentrere sig om at udarbejde dine rapporter.

 

Hvem er Energihuset Danmark?

Energihuset Danmark er en af landets førende virksomheder, der udfører tilstandsrapporter, energimærkninger og el-installationsrapporter i hele landet. Virksomheden startede i 2011 og har udmærket sig med lave priser i branchen, da der ikke forekommer nogle former for mellemled i handlen mellem den private forbruger og virksomheden.

 


 

Vores specialister

 Alle rådgivere, der er tilknyttet Energihuset Danmark, har en baggrund som enten ingeniører, arkitekter, bygningskonstruktører eller håndværkere. De er godkendt af Staten inden for de ordninger, som rapporterne er underlagt.

De betegnes som energikonsulenter og beskikkede bygningssagkyndige efter beståede kurser, som netop er et krav for at udføre nævnte rapporter.

Derudover er Energihuset Danmark ISO 9001 certificeret, hvilket også er et krav. Du er derfor i trygge hænder, når du får udarbejdet en tilstandsrapport på dit sommerhus eller fritidshus.

 

ENERGIHUSET DANMARK

Tørringvej 7

2610 Rødovre

Tlf. 8230 3222

CVR: 33510934

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail