Skip to the content

Løft dit energimærke og øg værdien på dit hus

Et typisk hus på 140 kvadratmeter kan sælges for godt 160.000 kroner mere, hvis det er rykket fra et E i energimærke til et D.

Et typisk hus på 140 kvadratmeter kan sælges for godt 160.000 kroner mere, hvis det er rykket fra et E i energimærke til et D.

 

Energimærket er ikke blot et bogstav, der fortæller, hvordan dit hus energimæssigt har det. Faktisk er det også afgørende for, hvor meget dit hus er værd. En netop offentliggjort analyse fra Finans Danmark viser, at hvis du forbedrer dit energimærke, kan du få markant mere for dit hus ved et salg.

I Energihuset Danmark mærker vi en stor interesse for energimærker. Særligt de nye energirenoveringspuljer fra Staten har gjort det bogstav-bårne mærke populært. For at søge puljerne skal man nemlig have et gyldigt energimærke. Men også udsigten til at kunne få mere for sin bolig gør efterspørgslen på energimærker stor.

- Vi oplever lige nu, at der er en kæmpe interesse for energimærker. Selvfølgelig fordi det giver adgang til at søge den næste energirenoveringspulje fra Staten, som lyder på 675 millioner kroner. Men også fordi et varmt boligmarked øger interessen for at sælge og i den sammenhæng at få den højest mulige salgspris, som et forbedret energimærke er med til at garantere, siger partner i Energihuset Danmark Ole Sondrup.

Og energimærket har stor betydning for salgsprisen. En ny analyse fra Finans Danmark, der bygger på 40.000 hussalg viser nemlig, at et typisk hus på 140 kvadratmeter kan sælges for godt kr. 160.000,- mere, hvis det er rykket fra et E i energimærke til et D. Rykker man sit hus fra energimærke D til C kan der være yderligere kr. 130.000,- at hente ved et salg.

- For at rykke sit nuværende energimærke til et bedre, kan man gøre forskellige ting ved sin bolig. Man kan for eksempel få nye vinduer, eller man kan kigge på, om loftisoleringen kunne trænge til en udskiftning, forklarer Ole Sondrup, der påpeger, at det er vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i, hvad det præcist er, ens hus har brug for i forhold til et bedre energimærke.

Udover en højere salgspris kan energiforbedringer af ens hus også betyde, at huset bliver solgt hurtigere. 136 dage var salgstiden for huse i energimæssig god stand i 2018. Mens den for huse i energimæssig dårlig stand var 205 dage.

Hos Energihuset Danmark udarbejder vi energimærker og rådgiver danske boligejere i hele landet. Og vi hjælper dig meget gerne i gang – ring til os på 8230 3222 eller send en mail til ehd@energihuset-danmark.dk

ENERGIHUSET DANMARK

Tørringvej 7

2610 Rødovre

Tel. 8230 3222

CVR: 33510934

Kontakt os

Vil du høre, hvordan du kan øge værdien af dit hus?

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail