Skip to the content

Tilstandsrapport på ejerlejlighed

At købe eller sælge en ejerlejlighed kan ofte være en forvirrende og uoverskuelig process. Der er nemlig mange ting, man skal sætte sig ind i og sørge for at få udarbejdet først. En af disse ting er tilstandsrapporten, der for mange godt kan være en svær størrelse at sætte sig ind i.

En tilstandsrapport på ejerlejlighed er ikke er lovpligtig, og det er derfor ikke et krav, at få den lavet. Der er dog flere gode grunde til at få udarbejdet tilstandsrapporter på ejerlejligheder. Udgifterne til fremtidige mangler og skader kan nemlig meget hurtigt overstige det beløb, du skal betale for tilstandsrapporten. Alene af den grund bør du overveje at få lavet en tilstandsrapport på din ejerlejlighed inden et eventuelt salg.

Kontakt Energihuset Danmark på 82 30 32 22 i dag og bliv klar til at sælge din bolig.

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail
Tilstandsrapport konsulent for Energihuset Danmark

Hvad er en tilstandsrapport, og hvad består den af?

En tilstandsrapport er en professionel og neutral gennemgang af en boligs synlige skader, og den består af to dele. Den indeholder både en beskrivelse af det generelle ved den hustype, som din bolig falder ind under, samt selve tilstandsrapporten der beskriver fejl og mangler ved boligen.

Tilstandsrapporter på ejerlejligheder udføres af beskikkede bygningssagkyndige og elinstallatører. De er som nævnt ovenfor ikke lovpligtige at få udarbejdet ved et boligsalg. Til gengæld skal der forefindes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport på en ejerlejlighed, førend der kan tegnes en ejerskifteforsikring.


Er det anderledes at få lavet en tilstandsrapport på en ejerlejlighed?

Når du skal have udarbejdet en tilstandsrapport på en ejerlejlighed, foregår det ikke på den helt samme måde som på et hus. Det er anderledes at få udarbejdet en tilstandsrapport på en ejerlejlighed, fordi der her skal udarbejdes to rapporter - én for den specifikke ejerlejlighed, samt én for den ejendom lejligheden tilhører og eventuelt fælleseje.

Begge disse rapporter er et krav for at give køber så fuldstændigt et indblik i eventuelle forbedringsudgifter i fremtiden som muligt. Både for den købte lejlighed og den tilhørende ejendom. Tilstandsrapporten for selve ejendommen dækker blandt andet over tag, ydermure og vinduer, som er fælles for alle de lejligheder, der ligger i ejendommen.

At udarbejde en tilstandsrapport på en ejerlejlighed kan derfor blive en omkostningsfuld og omstændig omgang, hvilket kan skræmme sælgere væk fra idéen. I nogle tilfælde er der dog i forvejen udarbejdet en gyldig tilstandsrapport på hele bygningen, som så kan bruges til at tegne en ejerskifteforsikring.

Tilstandsrapport på ejerlejlighed i København med gårdhave

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Ring 8230 3222 eller send formularen

Tilstandsrapport på stue i ejerlejlighed

Fordele ved at få lavet tilstandsrapport på en ejerlejlighed

Selvom flere boligsælgere vælger ikke at få lavet en tilstandsrapport på deres ejerlejlighed, så er faktisk flere fordele at hente, ved rent faktisk at få udarbejdet en tilstandsrapport på trods af den mulige omkostning.

En tilstandsrapport på ejerlejlighed giver dig først og fremmest ret til at få tegnet en ejerskifteforsikring. Det er ejerskifteforsikringen, der sikrer, at du som sælger ikke hæfter for eventuelle skader og mangler ved lejligheden i fremtiden.

Udover at en tilstandsrapport på ejerlejlighed giver mulighed for at få tegnet en ejerskifteforsikring, så kan den i nogle tilfælde have en positiv påvirkning på lejlighedens pris. En rigtig fin tilstandsrapport, der kun viser meget få eller måske ingen fejl på lejligheden, kan nemlig ofte bruges til at opnå en højere salgspris.

Hvad kan der ske ved manglende tilstandsrapport?

Ved at undlade at få udarbejdet en tilstandsrapport på ejerlejlighed inden salg, så er det ikke muligt for sælger at få tilbudt en ejerskifteforsikring. Når ejerlejligheder sælges uden ejerskifteforsikring, kan sælger dermed potentielt holdes ansvarlig for skjulte fejl og mangler i op til 10 år efter salg.

Det kan dog være svært for køber at få gennemført et krav for fejl, mangler og skader efterfølgende, og skader på fundament, tag eller andre større konstruktioner vil i mange tilfælde være ejerforeningens ansvar. Dette er med til at gøre sager om enkelte sælgeres ansvar ved salg ejerlejligheder mindre almindelige end ved hussalg, og mange vælger derfor at tage chancen uden en ejerskifteforsikring.

Køberrådgivning ved køb af tilstandsrapport på ejerlejlighed

Køberrådgivning ved køb af ejerlejlighed

Står du og skal købe en ejerlejlighed uden en tilstandsrapport og er bekymret for eventuelle fejl og skader i lejligheden, så kan du i stedet for gøre brug af køberrådgivning.

Ved køberrådgivning bliver lejligheden gennemgået for fejl, mangler, skader og lignende, og du får kompetent vejledning om alt fra fugt og skimmel til bygningstekniske muligheder. Hos Energihuset Danmark tilbyder vi professionel køberrådgivning i øjenhøjde, der giver indblik i lejlighedens bygningstekniske muligheder og udfordringer samt en betryggende indsigt i lejlighedens svagheder og potentialer inden et køb. Du får altså en autoriseret ekspertvurdering af lejligheden, så du kan føle dig tryg og klar i dit boligkøb.

Er du i tvivl om, om du skal have udarbejdet en tilstandsrapport på din ejerlejlighed eller ej, så kan vi i Energihuset Danmark hjælpe dig med at få overblik og tryghed i forbindelse med din bolighandel. Vi står altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have i forbindelse med tilstandsrapporter på ejerlejligheder og meget mere. Vi tager gerne en uforpligtende samtale med dig på +45 82 30 32 22, så du kan få ro i maven.


Ekstra tip: Brug ekspertvurderingen til at give nedslag i pris

Den ekspertvurdering, der bliver lavet på en ejerlejlighed under køberrådgivningen, kan ikke kun bruges til at give køber ro i maven. Viser den for eksempel, at lejligheden har mange fejl eller andet af betydning, så k|an det ofte bruges som et argument til at slå ned i salgsprisen. Informationen fra køberrådgivningen kan også bruges til at få et overblik over, hvad der skal fikses og renoveres, før eller efter indflytning i lejligheden.

Udarbejdelse af tilstandsrapport på facade af ejerlejlighed

Få kompetent hjælp til tilstandsrapporter på ejerlejligheder

Alle vores tilknyttede rådgivere i Energihuset Danmark kommer fra en baggrund som enten ingeniører, arkitekter, bygningskonstruktører eller håndværkere. De er godkendt af staten inden for de ordninger, som rapporterne er underlagt. De har bestået de kurser, der kræves for at udføre nævnte rapporter, og de betegnes derfor som energikonsulenter og beskikkede bygningssagkyndige. De er derfor kompetente til at udarbejde en tilstandsrapport på din ejerlejlighed.

Har du spørgsmål, så er vores digitale kundeservice er tilgængelig hele døgnet. Du kan derfor nemt og hurtigt kan få status på din igangværende opgave eller svar på spørgsmål til din faktura.

Klar til Danmarks billigste rapporter?

Ring 8230 3222

Vi dækker hele Danmark

Energihuset Danmark har rødder og kontor i Rødovre, hvor der sidder administrativt personale klar til at betjene vores kunder i hele landet. Samtidig har vi energikonsulenter og bygningssagkyndige, der kører ud fra vores kontor eller fra hjemmearbejdspladser i lokalområderne, så vi hurtigst muligt kan udføre alle opgaver.

Alt er systematiseret således at ordremodtagelsen altid betjenes af det samme administrative personale så energikonsulenterne og de bygningssagkyndige kan koncentrere sig om at udarbejde dine rapporter.

 

ENERGIHUSET DANMARK

Tørringvej 7, 2. th.

2610 Rødovre

Tel. 82 30 32 22

CVR: 33510934

Kontakt os

Skriv til os, og vi kontakter dig hurtigst muligt om din opgave.

  Jeg vil gerne kontaktes telefonisk
  Jeg vil gerne kontaktes på e-mail